De avondvierdaagse is in Baarn een groots evenement.
De avondvierdaagse is in Baarn een groots evenement. Celia de Vree

Avondvierdaagse gaat niet door

Achtergrond

BAARN  De avondvierdaagse Baarn is afgelast. De organisatie van de avondvierdaagse is er achter gekomen dat de huidige vorm van het wandelevenement ‘niet kan’, meldt de organisatie op social media.

,,De vrijwillige evenementenverkeersregelaars hebben bij wet niet de bevoegdheid om het verkeer zodanig te regelen zoals noodzakelijk is bij de avondvierdaagse. Denk hierbij aan wegafsluitingen, regelen van kruisingen en meerdere rijrichtingen welke is voorbehouden aan beroepsverkeersregelaars, politie en marechaussee.” De conclusie voor de organisatie is dat de huidige routes daardoor alleen door beroepsverkeersregelaars kunnen worden geregeld, wat budgettair en op deze korte termijn organisatorisch niet meer mogelijk is. ,,Ook vereist dit wijzigingen door middel van officiële wegafsluitingen en omleiding van aanrijdroutes voor ambulance/politie en brandweer aldus de organisatie. 

Er is goed overleg geweest met de gemeente Baarn en hier blijkt uit dat zowel de organisatie als de gemeente tot de conclusie moeten komen dat de avondvierdaagse in de huidige vorm voor 2023 niet haalbaar is. ,,Er zal in ook in goed overleg met de gemeente gekeken worden hoe het evenement in de toekomst vorm kan krijgen, met oog voor allerlei aspecten zoals veiligheid, hinder, kosten en plezier voor de deelnemers.”